MISA POSVETE ULJA U SARAJEVSKOJ KATEDRALI

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, u zajedništvu s nadbiskupom koadjutorom mons. Tomom Vukšićem, 31. ožujka 2021. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio je Misu posvete ulja. Zbog brojnih ograničenja o javnom okupljanju i kretanju povezanih s aktualnom pandemijom koronavirusa na ovo Euharistijsko slavlje, na kojem u normalnim uvjetima sudjeluju brojni svećenici iz raznih dijelova Vrhbosanske nadbiskupije na čelu s dekanima iz 13 dekanata, koji se ovom prigodom okupe oko pastira mjesne Crkve te obnove svoja svećenička obećanja i nakon Mise preuzmu sveta ulja, bili su pozvani samo dekani ili njihovi delegati kao i svećenici grada Sarajeva. Tako su koncelebrirala 22 svećenika na čelu s generalnim vikarom mons. Slađanom Ćosićem.

Nakon homilije kardinala Puljića uslijedio je obred obnove svećeničkih obećanja koja je svaki od svećenika dao na dan svog ređenja. Za vrijeme Svete mise kardinal Puljić blagoslovio je i sveta ulja koja su nakon Mise preuzeli dekani te ih ponijeli svojoj braći svećenici koji će stara ulja spaliti, a u posude naliti nova te ih čuvati na prikladnom mjestu.  

Liturgijsko pjevanje animirao je Katedralni mješoviti zbor „Josip Stadler“ pod ravnanjem vlč. Marka Stanušića. (Dijelom preuzeto s kta)

WordPress Photo Gallery Plugin