POSLJEDNI KORIZMENI PETAK U SARAJEVSKOJ KATEDRALI

U posljednji korizmeni petak 26. ožujka 2021. u večernjim satima u katedrali Srca Isusova u Sarajevu Misno slavlje predvodio je i prigodnu propovijed uputio profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu mr. vlč. Ivica Mršo.

Pobožnost Križnog puta prije Mise predvodio je katedralni župnik i sarajevski dekan preč. Mato Majić. Prigodna razmišljanja čitali su i svijeće nosili te misno čitanje i molitvu vjernika čitale sestre Služavke Malog Isusa, juniorke i kandidatice. Također su animirale liturgijsko pjevanje uz orguljsku pratnju redovitog predvoditelja Svete misa u sarajevskoj samostanskoj zajednici „Egipat“ vlč. Marka Stanušića.

Rektor katedrale i prepošt Stolnog kaptola vrhbosanskog mons. Ante Meštrović pozdravio je sve nazočne te zahvalio profesoru Mrši što je prihvatio propovijedati u posljednji ovogodišnji petak na temu: Blažena Djevica Marija – blažena je upravo zato što čuva Božju riječ.

„Slijedeći Marijin primjer, pokušajmo i mi u sebi, svaki dan, Božju riječ slušati, prebirati u svom srcu i poslušno slijediti Utjelovljenu Riječ, do kraja, do Kalvarije i Uskrsnuća. Marija je slijedila Božju riječ i u nejasnoći navještenja, Marija je slijedila Utjelovljenu Riječ i u tvrdoći križa, (…) uz križ Isusov stajala je majka njegova (Iv 19,25), i tako je Majka Isusova postala i majka učenika, naša majka. Njezina poslušnost Božjoj riječi i Utjelovljenoj Riječi rasla je i učvršćivala se kroz mnoge muke i tjeskobe, ali je imala, u najvećoj mogućoj mjeri, čvrstu i nepokolebljivu vjeru. Potpuno predanje i poslušnost Božjoj riječi i Utjelovljenoj Riječi. Neka nam Mater Dolorosa – sa svojim sedam žalosti, u ovo vrijeme korizme, izmoli poslušnu vjeru prema Božjoj riječi i Utjelovljenoj Riječi/Isusu. Slušati, prebirati, vršiti i slijediti Božju riječ i Utjelovljenu Riječ. Neka nam Blažena Djevica Marija, koju u vrijeme korizme častimo i zazivamo kao Gospu Žalosnu, bude uzor i utjeha nama putnicima u ovoj suznoj dolini, a mi nastojmo slijediti njezin primjer da joj što više nalikujemo, riječima i djelima“, poručio je profesor Mršo. (Foto kta)

WordPress Photo Gallery Plugin