TREĆI KORIZMENI PETAK U KATEDRALI SRCA ISUSOVA

U skladu s višegodišnjom tradicijom propovijedanja u korizmene petke, Svetu misu u katedrali Srca Isusova u Sarajevu u treći korizmeni petak u večernjima satima, 5. ožujka 2021. predvodio je i prigodnu propovijed uputio profesor patrologije i kršćanskog nauka na Katoličkog bogoslovnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu doc. dr. vlč. Josip Knežević na temu: Sv. Jeronim prevoditelj i tumač Sv. Pisma1.600. obljetnica Jeronimove smrti.

Pobožnost Križnog puta prije Svete mise predvodio je katedralni župnik i sarajevski dekan preč. Mato Majić. Prigodna razmišljanja čitali su i svijeće nosili članovi Župnog i Pastoralnog vijeća katedralne župe. Također su čitali misna čitanja i molitvu vjernika.

U ime Stolnog kaptola vrhbosanskog pozdrav svim okupljenima uputio je kanonik mons. Pavo Jurišić te pojasnio da će profesor Knežević propovijedati o sv. Jeronimu u Godini Božje riječi koja je u tijeku u Bosni i Hercegovini.

Liturgijsko pjevanje animirao je zbor katedralne župe uz orguljsku pratnju s. Antonete Martić. (dio teksta i fotografije preuzete iz kta)