XXI. SUSRET MINISTRANATA VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE

U Sarajevu je, 21. travnja održan XXI. susret ministranata Vrhbosanske nadbiskupije. Svečanu Misu u katedrali Srca Isusova predvodio je Vinko kardinal Puljić, vrhbosanski nadbiskup metropolit uz koncelebraciju 20-ak svećenika.

Susretu je nazočilo 500-tinjak ministranata iz 33 župe nadbiskupije.

Susret je započeo okupljanjem ministranata u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa odakle su zajedno sa svojim pratiteljima, svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i laicima u procesiji krenuli prema katedrali Srca Isusova.

Na početku je sve pozdravio koordinator ministrantskog susreta vicerektor u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu vlč. Marko Mikić. 

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić je u prigodnoj propovijedi progovorio o Kristu kao Dobrom Pastiru  kao i o ministrantskoj službi.

Nakon propovijedi uslijedio je prinos darova, a sudjelovale su župe: Kupres, Prozor, Stari Travnik, Gračac  i kreševski dekanat.

Poslije Mise i okrijepe u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, ministranti su se uputili u dvorište i prostorije KŠC-a Sv. Josip gdje je organiziran kulturno-sportsko-rekreativni program.

 

(Fotografije preuzete iz Nedjelje, portala KT)