XX. SUSRET MINISTRANATA VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE

U subotu, 6. svibnja 2017. u Sarajevu je održan XX. susret ministranata Vrhbosanske nadbiskupije. Susret, za 630 ministranata iz 44 župe Vrhbosanske nadbiskupije, je započeo u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa gdje su ministranti odjenuli svoje odore i krenuli u procesiji prema katedrali Srca Isusova. Svečanu Euharistiju je predvodio generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije i nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH mons. Luka Tunjić uz koncelebraciju suradnika iz Ordinarijata, poglavara Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i svećenika koji su dopratili ministrante iz raznih dijelova Vrhbosanske nadbiskupije. Budući da je godina u kojoj se nalazimo posvećena laicima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, susret ministranata je održan na tu temu.

Na početku Svete mise ministrante i sve prisutne arhiđakone, dekane, župnike, časne sestre i vjernike laike, koji su dopratili ministrante, bogoslove koji su podnijeli najveći teret organizacije, pozdravio je koordinator susreta vlč. Marko Mikić zahvalivši im na žrtvi i uloženom trudu koji čine za ministrante. Vlč. Mikić se zahvalio mons. Tunjiću što je pristao predvoditi Sveto misno slavlje, svima koji su pomogli u realizaciji ovoga susreta: Centru za mlade i njihovim volonterima, upravi katedrale mons. Anti Meštroviću, rektoru katedrale i vlč. Marku Majstoroviću katedralnom župniku, djelatnicima PU Stari Grad, Hitnoj pomoći grada Sarajeva i Vatrogasnoj jedinici grada Sarajeva.

Svetopisamski odlomak liturgije današnjeg dana je čitala ministrantica Antonija Marković iz župe sv. Ane – Radunice, a molitvu vjernika su čitali ministranti iz župe Uzašašća Gospodinova Novi Travnik.

 

Dio teksta i fotografije preuzete iz KTA