XIX. SUSRET MINISTRANATA VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE

U subotu, 16. travnja održan je 19. susret ministranata Vrhbosanske nadbiskupije. Misno slavlje je održano u sarajevskoj katedrali Srca Isusova. Misnom slavlju u koncelebraciji 30-tak svećenika je predsjedao vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić. Na početku misnog slavlja kardinala, nazočne svećenike, ministrante i njihove pratitelje je pozdravio vlč. Marko Mikić, koordinator susreta koji obnaša službu vicerektora u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu.

 „Isus je između svih posebno na vas bacio oko i zavolio vas. Htio je imati vas bliže sebi, bliže oltaru i bliže svome Srcu“, kazao je između ostaloga u propovijedi kardinal Puljić ističući da ih Gospodin nije slučajno izabrao za takvo služenje. Nakon propovijedi predstavnici pojedinih dekanata prinjeli su darove.

                Pjevanje je animirao vokalno instrumentalni sastav „Jukić“ s Franjevačke bogoslovije u Sarajevu. Sudjelovalo je oko 600 ministranata iz 12 dekanata, otprilike jedna trećina župa Vrhbosanske nadbiskupije. Prije mise ministranti su u procesiji iz Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa do katedrale došli u procesiji.

                Nakon mise uslijedila je okrepa u Bogosloviji, a zabavno-sportsko rekreativni program je bio u Katoličkom školskom centru „Sv. Josip“, školi za Europu. Najboljima su podijeljene nagrade. Bogoslovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemništa dali su veliki doprinos u susretu ministranata.

Foto: Zvonko Aždajić