USKRSNO BDJENJE U SARAJEVSKOJ KATEDRALI

Svečanu Misu bdijenja u uskrsnoj noći s 31. ožujka na 1. travnja 2018. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s apostolskim nuncijem u BiH nadbiskupom Luigijem Pezzutom i uz koncelebraciju 11 svećenika te pobožno sudjelovanje redovnica, bogoslova i drugih vjernika.

Na početku Mise bdijenja kardinal Puljić blagoslovio je oganj na ulaznim vratima katedrale. Nakon što je uskrsna svijeća postavljena na svijećnjak u svetištu katedrale i pokađena, vrhbosanski kanonik mons. Pavo Jurišić otpjevao je Uskrsni hvalospjev.

U prigodnoj propovijedi kardinal Puljić istaknuo je da je uskrsno bdijenje majka svih bdijenja te da je ispunjeno simbolikom preko koje Crkva pokazuje veličinu događaja Kristova uskrsnuća. 

Nakon propovijedi kardinal Puljić je blagoslovio krsni studenac te blagoslovljenom vodom poškropio sve nazočne. Uslijedila je euharistijska služba. Službu đakona vršili su vrhbosanski kanonici mons. Ante Meštrović, prepošt kaptola i rektor katedrale i mons. dr. Pavo Jurišić, prof. na KBF i postulator kauze Sluge Božjega Josipa Stadlera.

Ceremonijama je ravnao mons. mr. Tomo Knežević, a liturgijsko pjevanje animirao je Bogoslovski zbor „Stjepan Hadrović“ pod ravnanjem vlč. Marka Stanušića.

Nakon Mise uslijedio je blagoslov jela koja su vjernici donijeli i koja će blagovati na Uskrs.

(Fotografije preuzete s KTA).