SVETKOVINA DUHOVA U SARAJEVSKOJ KATEDRALI

Na svetkovinu Duhova, 4. svibnja 2017. svečano Euharistijsko slavlje u katedrali Srca Isusova slavio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uz koncelebraciju katedralnog župnika i sarajevskog dekana preč. Marka Majstorovića i novosarajevskog župnika vlč. Ive Paradžika, rektora katedrale mons. Ante Meštrovića te još petorice svećenika.

Na vratima katedrale kardinala Puljića dočekao je župnik Majstorović s prvopričesnicama i krizmanicama koje su izrekle  riječi dobrodošlice i predale buket cvijeća. Prije Svete mise prigodnu recitaciju izreklo je petero djece koja su kasnije tijekom Misnog slavlja primila prvu Pričest. Potom je riječi pozdrava u svoje ime i u ime župnika Paradžika uputio župnik Majstorović zahvaljujući kardinalu Puljiću što će podijeliti sakrament svete potvrde za dvoje pripravnika katedralne župe i osmero kandidata iz župe Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu.

Zahvaljujući brižnim pripremama za ovu svečanost, koje su u suradnji sa župnikom, vodile Školske sestre franjevke Bosansko-hrvatske provincije s. Ljubica i s. Franciska, liturgija je obogaćen paljenjem i predajom svijeća prvopričesnicima i prigodnim recitacijama, a prvopričesnici, krizmanici, kumovi i roditelji sudjelovali su u čitanju misnih čitana, molitve vjernika te prinosu darova.

Tijekom Euharistijskog slavlja liturgijsko pjevanje animirao je Katedralni mješoviti zbor pod ravnanjem vlč. Marka Stanušića.

Fotografije preuzete iz KTA kao i dio teksta