SVEĆENIČKO REĐENJE U SARAJEVSKOJ KATEDRALI

U petak, 29. lipnja 2018., na svetkovinu sv. Petra i Pavla u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić zaredio je tijekom svečanog Misnog slavlja dvojicu đakona za svećenike Franjevačke provincije Bosne Srebrene: fra Maria Dadića i fra Silvia Zlatarevića.

Uvodeći u Misno slavlje kardinal Puljić pozdravio je sve nazočne, kao i sve koji su povezani putem valova Radio Marije. Potaknuo je sve da na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla posebno mole za današnjeg živog Petra papu Franju, „jer on u ime sv. Petra vodi ovu Crkvu kao njegov nasljednik u ime Isusa Krista“. Izrazivši radost zbog čina ređenja dvojice đakona franjevaca Bosne Srebrene, pozdravio je njih osobno i njihovu rodbinu, osobito roditelje, zatim vjernike iz župa iz kojih ređenici dolaze, provincijala Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozu Marinčića zajedno sa svim odgojiteljima iz Franjevačke bogoslovije, sve misnike raznih službi, redovnice, bogoslove, a na poseban način delegaciju iz biskupije Limburg u Njemačkoj s kojom već godinama Vrhbosanska nadbiskupija ima blisku suradnju.

Nakon što je meštar Franjevačke bogoslovije fra Danijel Nikolić predstavio kandidate za svećeničko ređenje, kardinal Puljić je uputio prigodnu propovijed. 

Nakon propovijedi uslijedio je obred ređenja. Na kraju Mise kardinal Puljić je čestitao svećenicima koji slave srebrni i zlatni jubilej misništva i podijelio im prigodne uspomene.

 

Tijekom Mise pjevao je bogoslovski zbor Franjevačke teologije u Sarajevu „Fra Nenad Dujić”.

(Fotografije i dio teksta preuzeto iz KTA)