SVEČANO EUHARISTIJSKO SLAVLJE NA BOŽIĆ U SARAJEVSKOJ KATEDRALI

Na svetkovinu Rođenja Gospodinova – Božić, 25. prosinca 2019. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predvodio je svečano Euharistijsko slavlje u zajedništvu s apostolskim nuncijem u Bosni i Hercegovini mons. Luigijem Pezzutom i uz koncelebraciju 11 svećenika među kojima je bio generalni vikar mons. Slađan Ćosić. Na Svetoj misi sudjelovao je veći broj redovnica raznih družbi sa svojim provincijalnim i kućnim poglavaricama te drugi vjernici.

Nakon što je fra Nikica Vujica na bosanskom napjevu navijestio evanđeoski odlomak, kardinal Puljić uputio je prigodnu propovijed obraćajući se okupljenim vjernicima u katedrali i mnogima koji su pratili izravni prijenos putem Radio-televiziji Bosne i Hercegovine. Zahvalio je medijima što su omogućili da Misno slavlje iz katedrale bude prisutno u brojnim obiteljima te da ga putem radiovalova mogu pratiti oni koji putuju. 

Liturgijsko pjevanje animirao je Katedralni mješoviti zbor „Josip Stadler“ pod ravnanjem vlč. Marka Stanušića.

Nakon Svete mise kardinal Puljić ugostio je u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog čestitare kao i katedralni zbor i sve one koji su poželjeli i osobno stisnuti mu ruku i porazgovarati s njim. (Foto kta)