Sv. Cecilija u sarajevskoj katedrali

Euharistijskim slavljem u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, 22. studenog 2018. svečano je proslavljen spomendan sv. Cecilije, djevice i mučenice, nebeske zaštitnice svih pjevača, glazbenika i crkvene glazbe.

Svetu misu predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uz koncelebraciju katedralnog župnika vlč. Mate Majića i poglavara Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa na čelu s rektorom preč. Josipom Kneževićem te asistenciju đakona Štefana. Na Svetoj misi sudjelovala je bogoslovna zajednica, časne sestre i drugi vjernici.

Liturgijsko pjevanje vrlo lijepo i skladno animirao je Katedralni mješoviti zbor „Josip Stadler“ pod ravnanjem vlč. Marka Stanušića.

Uvodeći u Misno slavlje kardinal Puljić posebno je zahvalio ovom zboru i zboru Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa „Stjepan Hadrović“ za pjevanje tijekom pontifikalnih misnih slavlja u sarajevskoj katedrali te pozvao na molitvu za sve one koji svojim pjevanjem slave Boga te osobito za pokojne članove svih crkvenih zborova.

Nakon Svete mise kardinal Puljić ugostio je sve članove Katedralnog mješovitog zbora „Josip Stadler“ u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog gdje su se nadbiskupijski ekonom preč. Franjo Tomić sa sestrama Služavkama Malog Isusa i gospođama u domaćinstvu pobrinuli za ugodno druženje uz zajedničku večeru i pjesmu. Kardinal Puljić još jednom zahvalio je članovima zbora i dao im prigodne darove. (Fotografije, kta)