Proslava Dana posvećenog života u sarajevskoj katedrali

Blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu – Svijećnica, 2. veljače 2019. svečano je proslavljen u katedrali Srca Isusova u Sarajevu i obilježen Dan posvećenog života na razini Vrhbosanske nadbiskupije.

Svečano Euharistijsko slavlje predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. Među koncelebrantima bili su svećenici Franjevačke provincije Bosne Srebrene, Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca koji djeluju u Žepču, Hrvatske pokrajine Družbe Isusove koji djeluju u Sarajevu i dijecezanski svećenici Vrhbosanske nadbiskupije.

Na Svetoj misi sudjelovao je veći broj časnih sestara: Milosrdnice sv. Vinka Paulskog Provincije Majke Divne Sarajevo, Školske sestre franjevke Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina, Služavke Malog Isusa Provincija Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, Kćeri Božje ljubavi Provincija Božje providnosti, Klanjateljice Krvi Kristove Regije Zagreb i Školske sestre franjevke Krista Kralja Svete Obitelji u Hercegovini. Molitvom u duhu su se pridružile klauzurne karmelićanke u Samostanu Bezgrešne Kraljice Karmela u sarajevskom naselju Stup i sestre klarise u Samostanu svete Klare u Brestovskom pedesetak kilometara zapadno od glavnog grada BiH te članice drugih redovničkih zajednica na području Vrhbosanske nadbiskupije.

Između ostalih, na Misnom slavlju sudjelovali su bogoslovi s Franjevačke teologije u Sarajevu, a liturgijsko pjevanje animirao je franjevački bogoslovski zbor „Fra Nenad Dujić“ pod ravnanjem fra Emanuela Josića. Tu su također bili bogoslovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa koji su asistirali pod vodstvom katedralnog ceremonijara mons. Tome Kneževića. U bijele rokete obukli su se također bogoslovi Nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa „Redemptoris Mater“ iz sarajevskog predgrađa Vogošće.

Nakon Misnog slavlja upriličen je zajednički objed i druženje u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu. (Preuzeto iz KTA kao i fotografije)