PROSLAVA CVJETNICE U SARAJEVSKOJ KATEDRALI

Proslava Cvjetnice – Nedjelje muke Gospodinove i Svjetski dan mladeži svečano su proslavljeni, 9. travnja 2017. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu. Euharistijsko slavlje predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uz suslavlje devetorice svećenika.

Na početku Mise kardinal Puljić blagoslovio je maslinove grančice koje su i ove godine darovali vjernici iz župe Aladinići, a pridružila im se i župa Studenci. U znak sjećanja na svečani Kristov ulazak u Jeruzalem, i oko sarajevske katedrale upriličena je svečana procesija koju su uljepšali vrhbosanski bogoslovi te vjernici među kojima i veći broj redovnica raznih redova.

Uslijedila je svečana pjevana Muka. Tekst evanđeliste pjevao je profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu vlč. Oliver Jurišić, a Isusove riječi kardinal Puljić dok su članovi Katedralnog mješovitog zbora „Josip Stadler“ pjevali ostale uloge pod ravnanjem vlč. Marka Stanušića. Vjernici su s osobitom pobožnošću slušali navještaj Božje riječi i razmišljali o muci Isusovoj.