OBILJEŽEN 176. ROĐENDAN SLUGE BOŽJEGA JOSIPA STADLERA

Na Euharistijsko slavlje 24. siječnja 2019. godine koje je u sarajevskoj katedrali presvetog Srca Isusova u 18 sati predslavio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u koncelebraciji četvorice svećenika, okupile su se sestre Služavke Maloga Isusa iz zajednica koje djeluju u Sarajevu, djeca Stadlerovog dječjeg Egipta, bogoslovska zajednica Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu, Prijatelji Maloga Isusa i župljani iz župe Gromiljaka, te vjerni Božji narod.

Prigodnu propovijed uputio je mons. dr. Pavo Jurišić, vrhbosanski kanonik i postulator kauze Sluge Božjega Josipa Stadlera. U svojoj propovijedi postulator Pavo je posebno istaknuo Stadlerove vrijednosti, Stadlera kao apostola ljubavi vjerna svom pastirskom pozivu te poveznicu sa sv. Franjom Saleškim, a to je ista ljubav prema Bogu i ista briga za spasenje duša.

Pod sv. Misom, čitanja i molitvu vjernika animirali su mladi iz Gromiljaka na čelu sa s. Jelenom Jovanović, a pjevanje bogoslovi vrhbosanske Nadbiskupije, sestre Služavke Malog Isusa i djeca iz Stadlerovog dječjeg doma „ Egipat“ pod ravnanjm vlč. Marka Stanušića.

Nakon popričesne molitve svi okupljeni u sarajevskoj katedrali pomolili su se na grobu nadbiskupa Stadlera za svoje potrebe i nakane, te izmolili molitvu za proglašenje blaženim sluge Božjeg nadbiskupa Stadlera.