MISA ZAHVALNICA POSLJEDNJEG DANA 2018. GODINE

Posljednjeg dana kalendarske 2018. godine, 31. prosinca nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio je Svetu misu zahvalnicu. Koncelebriralo je 11 svećenika, a sudjelovale su časne sestre raznih družbi kao i drugi vjernici koji su pobožno sudjelovali zahvaljujući za sve što im je Bog darovao tijekom protekle godine. Euharistijsko slavlje izravno je prenosila Radio Marija BiH.

Na početku prigodne propovijedi kardinal Puljić kazao je da ovom Svetom misom vjernici žele zahvaliti što su Boga upoznali te, prosvijetljeni svjetlom vjere, mogli upoznati veličinu dostojanstva koje je Isus donio čovjeku svojim rođenjem, a to je da se zovu i jesu djeca Božja.

 „Zato, zahvaljujemo Ti, Gospodine, za sve one vjerne trenutke u našim obiteljima kada su znali jedni drugima praštati, jedni druge prihvaćati i surađivati i u toj ljubavi djecu odgajati. Zahvaljujemo Ti za svaku obitelj koja se nije bojala života nego ga je hrabro iz Božje ruke prihvatila“, rekao je kardinal Puljić  između ostaloga u svojoj propovijedi potičući sve na izgradnju mira uskrslog Krista i na život djece Božje.

Tijekom Svete mise liturgijsko pjevanje animirao je Katedralni mješoviti zbroj „Josip Stadler“ pod ravnanjem vlč. Marka Stanušića.

Foto: Zvonko Aždajić