MISA BDIJENJA U SARAJEVSKOJ KATEDRALI

Svečanu Misu bdijenja u uskrsnoj noći, s 20. na 21. travnja 2019. u sarajevskoj katedrali Srca Isusova slavio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s apostolskim nuncijem u Bosni i Hercegovini nadbiskupom Luigijem Pezzutom i uz koncelebraciju sedmorice svećenika među kojima je bio prepošt Kaptola vrhbosanskog mons. Ante Meštrović, rektor katedrale i katedralni župnik i sarajevski dekan preč. Mato Majić. Sudjelovale su redovnice, bogoslovi i vjernička zajednica.

Na Misi bdijenja nazočan je bio i mitropolit dabrobosanski gospodin Hrizostom koji je u katedralu došao sa svojom pratnjom.

Nakon propovijedi, kardinal Puljić blagoslovio je krsni studenac te blagoslovljenom vodom poškropio sve nazočne. Uslijedila je sveopća molitva i euharistijska služba.

Ceremonijama je ravnao mons. mr. Tomo Knežević, a liturgijsko pjevanje animirao je Bogoslovski zbor Stjepan Hadrović pod ravnanjem vlč. Marka Stanušića.

Nakon Svete mise katedralni župnik vlč. Mato Majić blagoslovio je jela koja su vjernici donijeli kako se to običava na Uskrs.