HODOČASNICI IZ SLAVONSKOG BRODA NA ŠTADLEROV GROB

Vjernici Slavonskog Broda, mjesto rođenja sluge Božjega Jospia Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa nakon ponovne uspostave redovne crkvene vlasti u BiH, hodočastili su 25. lipnja u sarajevsku katedralu.
Pred katedralom ih je dočekao mons. Ante Meštrović, rektor katedrale sa blagoslovljenom vodom te su hodočasnici prošli kroz sveta vrata prvostolnice u Godini Božanskog milosrđa. Nakon riječi dobrodošlice rektora katedrale uslijedila je pobožnost Božanskom milosrđu. U 11 sati koncelebriranom misnom slavlju je predsjedao vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić. Na početku misnog slavlja je hodočasnike i svećenike pozdravio rektor katedrale, mons. Ante Meštrović naglasivši povezanost mjesta rođenja i krštenja Josipa Stadlera i mjesta njegovog služenja kao biskupa, Slavnosnki Bord i Sarajevo. U propovijedi kardinal Puljić je zahvalio dekanu i župniku preč. Ivanu Leniću na organizaciji hodočašća te naglasio krepostan život sluge Božjega Stadlera koji je u teškom vremenu biskupske službe pokazao svoju blizinu  siromašnim ljudima.
Nakon popričesne molitve kardinal, svećenici, asistenicija i vjernici uputili su se na Stadlerov grob gdje su izmolili molitvu za njegovo proglašenje blaženim.
Pod misom je pjevao župni zbor iz Sl. Broda uz dvije pjesme koje su pratili tamburaši. Na raspolaganje za ispovijed bila su tri svećenika. Nakon mise oko 35 folkloraša i tamburaša zasviralo je i zaigralo kolo na trgu ispred katedrale.