Hodočašće kreševskog dekanata u katedralu

Okružnim pismom prigodom Godine Božanskog milosrđa vrhbosanski nadbiskup i metropolita Vinko kardinal Puljić, br.: 1544/2015, od 2. prosinca je odredio da trebaju dekanati organizirati dekanatska hodočašća u sarajevsku Prvostolnicu. Temeljem te odredbe u katedralu Srca Isusova hodočastio je kreševski dekanat, 9. travanja. Bilo je oko dvjesto hodočasnika iz slijedećih župa ovog dekanata: Banbrdo/Lepenica, Brestovsko, Busovača, Deževice, Fojnica, Kreševo, Gromiljak. Većina župnika je dopratilo svoje vjernike i koncelebrirali su u misnom slavlju kojemu je predsjedao vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Na početku misnog slavlja kardinala Puljića, svećenike, kreševskog dekana fra Stipana Radića, liturgijske zborove koji su se okupili na tradicionalnom okupljanju po XIV. put u katedrali kao i sve nazočne je pozdravio mons. Ante Meštrović, rektor katedrale i prepošt Stolnog kaptola. Nakon pozdrava započelo je koncelebrirano misno slavlje kojem je predsjedao i propovijedao kardinal Puljić. U uvodnoj riječi i prigodnoj homiliji kardinal je potaknuo sve hodočasnike da pristupe sakramentu pomirenju te da se pričeste na Misi i ispune potrebne uvjete za dobivanje oprosta.

            Pjevanje je animirao vlč. Marko Stanušić. Katedrala je bila ispunjena. Više svećenika je dulje vrijeme bilo na raspolaganje za sakrament pomirenja.