HODOČAŠĆE DOBORSKOG DEKANATA

Vjernici doborskog dekanata u nekoliko autobusa u sklopu Ggodine milosrđa su hodočastili u sarajevsku katedralu Srca Isusova, 18. lipnja. Po želji vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića u Svetoj godini vjernicima svih trinaest dekanata u Nadbiskupiji treba omogućiti i organizirati hodočašće u katedralu i prolaz kroz Sveta vrata te dobivanje potpunog oprosta.
Prije misnog slavlja hodočasnike je pozdravio i protumačio im katedralu rektor katedrale mons. Ante Meštrović. Uslijedilo je koncelebrirano misno slavlje kojemu je predsjedao i propovijedao vlč. Jakov Kajinić, duhovnik u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu. Koncelebrirali su: preč. Jakov Filipović doborski dekan i župnik u Odžaku, vlč. Matija Šimić, župnik u Novom selu, fra Velimir Bavrka, župnik u Gornjoj Dubici.
Vjernici su imali priliku pristupiti sakramentu pomirenja i ispovijedalo je više svećenika: umirovljeni svećenici vlč. Vladimir Borić, Miro Augustini, mons. Bisiljko Rajić i mons. Ante Meštrović. Na koncu misnog slavlja dekan preč. Jakov Filipović je zahvalio predsjedatelju misnog slavlja, rektoru katedrale, kolegama svećenicima i vjernicima koji su se rado odazvali hodočastiti u sarajevsku Prvostolnicu napomenuvši objektivne poteškoće dolaska vjernika s područja Republike srpske. Zatim su se svećenici i hodočasnici uputili na grob sluge Božjega Josipa Stadlera izmolivši molitvu za njegovo proglašenje blaženim te nakon molitve Anđeo Gospodnji i blagoslova završilo je hodočasničko misno slavlje.