EKUMENSKI KONCERT KRŠĆANA GRADA SARAJEVA

U katedrali Srca Isusova u okviru Molitvene osmine za jedinstvo kršćana u večernjim satima 20. siječnja 2018. održan je Ekumenski koncert kršćana grada Sarajeva.

Na koncertu su nastupili: Srpsko pjevačko društvo „Sloga,  zajednički sastav Kršćanske baptističke crkve Evanđeoske crkve Koševsko Brdo te sastav Evanđeoske crkve Dolac-Malta u Sarajevu kao i Katedralni mješoviti zbor „Josip Stadler“. Na koncertu je, između ostalih bio nazočan apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto, brojni svećenici, redovnice, bogoslovi i drugi vjernici.

Pozdrav i riječi dobrodošlice svima okupljenima uputio je dopredsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. dr. Tomo Vukšić koji je podsjetio da se već dulji niz godina organizira ovaj koncert koji je pjevana molitva za jedinstvo svih Kristovih vjernika. Poimence je biskup Vukšić pozdravio sve zborove koji će nastupiti na koncertu posebno čestitajući pjevačkom društvu „Sloga“ 130. godišnjicu postojanja, koju ove godine proslavljaju. Na kraju je zahvalio za dolazak nunciju Pezzutu i svima prisutnima.

Nakon koncerta svi sudionici nastavili su ugodno druženje u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa. (Foto I. Matijević)