ĐAKONI IZ HRVATSKE U KATEDRALI

Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, 26. travnja je primio  đakone iz Hrvatske u Vrhbosanskom ordinarijatu te nakon toga slavio je Misu u sarajevskoj prvostolnici.
Duhovno-studijsko putovanje đakona, polaznika programa Đakonske pastoralne godine, kojega priređuje Nadbiskupijski pastoralni institut u Zagrebu održava se od subote, 23. do srijede, 27. travnja 2016. u Bosnu i Hercegovinu.
Cilj duhovno-studijskoga putovanje je upoznavanje Crkve u Bosni i Hercegovini. Đakoni su pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Josipa Šimunovića, ravnatelja Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta i voditelja Đakonske pastoralne godine, posjetili središta crkvenoga života kao i neka druga značajna mjesta te su se susreli s tamošnjim ordinarijima i vjernicima.
Ukupno je 19 đakona, pripravnika za prezbiterat, iz Zagrebačke nadbiskupije, Zadarske nadbiskupije, Varaždinske biskupije, Sisačke biskupije, Bjelovarsko-križevačke biskupije, Vojnog ordinarijata, Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba, Franjevačke provincije sv. Jeronima iz Zadra, Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM, Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, Hrvatske dominikanske provincije Navještenja BDM, Hrvatske karmelske provincije sv. Josipa i Družbe misionara Krvi Kristove.