BOGOJAVLJENJE I OBLJETNICA BISKUPSKOG POSVEĆENJA

Na svetkovinu Bogojavljenja, 6. siječnja 2019. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio je svečano Euharistijsko slavlje nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Prije početka Svete mise prepošt Kaptola vrhbosanskog i rektor katedrale mons. Ante Meštrović podsjetio je sve nazočne kao i one koji su Svetu misu pratili putem valova Radio Marije da kardinal Puljić obilježava godišnjicu biskupskog posvećenja kao i pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar. Evo pozdrava na početku mise kanonika mons. Ante Meštrovića.

Dragi vjernici,  dok vas sve pozdravljam u katedrali Srca Isusova kao i slušatelje Radio-Marije na početku misnog slavlja, ističem da je danas na svetkovinu Bogojavljenja i Dan Djela sv. Djetinjstva u Misijskoj godini, godišnjica biskupskog posvećenja vrhbosanskog nadbiskupa metropolite Vinka kardinala Puljića.  Papa Ivan Pavao II. volio je na Bogojavljenje rediti nove biskupe, pa je tako,  sveti Papa, prije 28 godina, 6. siječnja 1991. godine posvetio za biskupa, Vrhbosanskog nadbiskupa, danas kardinala Vinka Puljića, kojeg iskreno pozdravljam i čestitam obljetnicu biskupskog posvećenja u ime svih vas i svoje osobno ime.

Iako zbog spriječenosti nije s nama, danas je godišnjica biskupskog posvećenja pomoćnog biskupa vrhbosanskog mons. dr. Pere Sudara, koji je prije 25 godina (1994.), u teškom ratnom danu i enormnom granatiranju, zaređen za biskupa u sarajevskoj katedrali. Biskupu Sudaru iskrene čestitke za 25. obljetnicu biskupskog ređenja.

Čestitajući vrhbosanskom nadbiskupu Vinku kardinalu Puljiću  godišnjicu biskupskog posvećenja molimo za njegovo zdravlje. Zahvaljujemo za sve što je učinio sa željom da njegovo služenje u današnje vrijeme doprinese boljitku Crkve katoličke u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, a time i u BiH. Iskrene čestitke u ime svih suradnika, struktura Vrhbosanske nadbiskupije, svećenstva i redovništva, svih nazočnih te  u moje osobno ime!

Fotografije: Zvonko Aždajić