BISKUPI SLAVILI MISU U OKVIRU 68. REDOVNOG ZASJEDANJA BISKUPSKE KONFERENCIJE BIH

U četvrtak, 3. studenog 2016. u večernjim satima biskupi okupljeni na 68. redovnom zasjedanju Biskupske konferencija Bosne i Hercegovine u Sarajevu, slavili su Svetu misu u katedrali Srca Isusova. Euharistijsko slavlje predvodio je predsjednik BK BiH kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, u zajedništvu s nazočnim biskupima i uz koncelebraciju 12 svećenika. Na Misi je sudjelovao veći broj časnih sestara raznih družbi te bogoslovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.

Ovi su biskupi nazočili misnom slavlju: banjolučki mons. Franjo Komarica, mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić, vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić, pomoćni biskup vrhbosanski mons. Pero Sudar, vladika križevački mons. Nikola Kekić i austrijski vojni biskup mons. Werner Freistetter. Prigodnu propovijed uputio je vladika Kekić koji je izrazio radost da su se biskupi „u ovome hramu Božjemu, u crkvi majci Vrhbosanske nadbiskupije okupili na gozbi koju nam priprema sam Gospod naš Isus Krist“.

Tijekom Svete mise asistirali su vrhbosanski bogoslovi, a liturgijsko pjevanje animirao je Katedralni mješoviti zbor „Josip Stadler“ pod ravnanjem vlč. Marka Stanušića. (Preuzeto iz kta).