BISKUPI BK BIH SLAVILI MISU U SARAJEVSKOJ KATEDRALI

U utorak, 3. studenog u večernjim satima članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine slavili su Euharistijsko slavlje u katedrali Srca Isusova u Sarajevu uoči 79. redovitog zasjedanja koje će započeti u srijedu, 5. studenog u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu.

Misu je predvodio predsjednik BK BiH kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, koji je pozdravio poimence sve nazočne biskupe: apostolskog nuncija u BiH mons. Luigija Pezzuta i njegova savjetnika mons. Amaurya Medina Blanca, zatim nadbiskupa koadjutora vrhbosanskog i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomu Vukšića, biskupa banjolučkog mons. Franju Komaricu, biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog mons. Petra Palića i pomoćnog biskupa banjolučkog mons. Marka Semrena. Pozdravio je i sve koncelebrante, časne sestre, bogoslove i sve okupljene vjernike kao i one koji su Svetu misu pratili putem valova Radio Marije Bosne i Hercegovine. Kazao je da je uzeo misni obrazac „U vrijeme pandemije“ pozivajući sve da uzdignu molitve Bogu kako bi svijet oslobodio te „kuge modernog vremena“.

Prigodnu propovijed je  uputio biskup mons. dr. Franjo Komarica koji je na početku pozdravio sve nazočne. Razmatrajući svetopisamski odlomak apostola Pavla koji je vjerničkoj zajednici u Rimu napisao sljedeće riječi „Tko će nas rastaviti od ljubavi Kristove? Nevolja? Tjeskoba? Pogibao?“ (Rim 8, 35.37), biskup Komarica je kazao da su to „zapravo riječi Gospodnje“, za neke naše suvremenike nesuvremene, ali da je stvarnost koju te riječi sadrže ostala ista…

Tijekom Svete mise pjevao je Katedralni mješoviti zbor „Josip Stadler“ pod ravnanjem vlč. Marka Stanušića, a u asistenciji su bili bogoslovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu.

Biskupi će završiti svoje zasjedanje konferencijom za novinstvo koja će biti upriličena u četvrtak, 5. studenog u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu u ulici Josipa Stadlera 13, s početkom u 12 sati. (Dio teksta i fotografije preuzete iz kta)