Akademski zbor Bazilike Srca Isusova „Palma“ u sarajevskoj katedrali

Na petu vazmenu nedjelju (24. travnja 2016) katedralu Presvetog Srca Isusova u Sarajevu posjetio je Akademski zbor Bazilike Srca Isusova „Palma“ i tom prigodom animirao liturgijsko pjevanje pod svetim misnim slavljem u 10:30sati.

A nakon svetog misnog slavlja upriličili su prisutnim vjernicima i prigodni koncert duhovne i crkvene glazbe. Zbor je pod ravnanjem dirigenta gospodina Franje Klinara i orguljaša gospodina Ante Knešaureka izveo 8 (osam) glazbenih točaka i na taj način najbolje predstavio vlastiti rad i bogatu kulturu crkvenoga pjevanja.

A o samome zboru pišemo što su nam naši gosti iz Zagreba o sebi rekli:
Akademski zbor Bazilike Srca Isusova u Zagrebu „Palma“ osnovan je krajem Drugog svjetskog rata s ciljem glazbenog oblikovanja liturgije u matičnoj crkvi, što mu je i danas osnovna djelatnost. Zbor njeguje bogat repertoar duhovne glazbe u rasponu od gregorijanskog korala pa sve do djela suvremenih skladatelja, pri čemu osobitu pažnju poklanja hrvatskoj glazbenoj baštini. „Palma“ je mješoviti pjevački zbor, uglavnom sastavljen od sadašnjih i bivših studenata Zagrebačkog sveučilišta koji dolaze iz cijele Hrvatske te trenutno broji četrdesetak članova. Uz redovitu aktivnost vezanu uz liturgiju, zbor ostvaruje i zapažene nastupe, odnosno cjelovečernje koncerte u crkvenim i koncertnim prostorima u zemlji i inozemstvu, te za svoj rad bilježi zapažene rezultate i osvaja vrijedne nagrade.

Zahvalni na ovome gostovanju, katedralni župnik vlč Marko Majstorović je izrekao dobrodošlicu te nakon svetog misnog slavlja u župnome uredu priredio okrjepu i druženje uvaženim gostima iz Zagreba. Ne preostaje nam ništa drugo, doli poželjeti uspješan i blagoslovljen rad i u budućnosti.