MISA VEČERE GOSPODNJE U SARAJEVSKOJ KATEDRALI

U večernjim satima na Veliki četvrtak, 1. travnja u sarajevskoj katedrali Srca Isusova slavljena je Misa večere Gospodnje koju je predslavio vrhbosanski nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić. S njim u koncelebraciji bio je vrhbosanski nadbiskup uzoriti Vinko kard. Puljić, a među 15 svećenika bio je generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić, prepošt Kaptola vrhbosanskog i rektor katedrale mons. Ante Meštrović.

Na samome početku u ime svećenika, redovnika, redovnica i vjernog puka mons. Ćosić izrekao je čestitku prigodom 10. obljetnice biskupskog posvećenja mons. Vukšića koji je zaređen 2. travnja 2011. u mostarskoj katedrali. Među ostalim generalni vikar je obećao nadbiskupu Tomu molitve vjernog puka u vršenju njegove odgovorne službe.

Nakon popričesne molitve uslijedio je prijenos i pohrana Svetoga otajstva u pokrajnu lađu katedrale gdje će se vjernici tijekom Velikog petka moći doći i pomoliti pred Presvetim oltarskim sakramentom. (Dijelom preuzeto s kta i nedjelja.ba)

WordPress Photo Gallery Plugin