PRVI KORIZMENI PETAK U SARAJEVSKOJ KATEDRALI SRCA ISUSOVA

Tijekom Svete mise na prvi korizmeni petak u večernjima satima, 19. veljače 2021. u sarajevskoj katedrali Srca Isusova dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu preč. dr. sc. Darko Tomašević započeo je niz korizmenih propovijedi u Godini Božje Riječi.

Prije Misnog slavlja pobožnost Križnog puta predvodio je katedralni župnik i sarajevski dekan preč. Mato Majić. Prigodna razmišljanja čitali su i svijeće nosili vjeroučenici katedralne župe iz osnovne i srednje škole, a uvježbala ih je Školska sestra franjevka Bosansko-hrvatske provincije Ljubica Stjepanović.

Koncelebrirano Misno slavlje predvodio je dekan Tomašević, redoviti profesor Svetog Pisma Novog Zavjeta na spomenutom KBF-u. Sve nazočne pozdravio je rektor katedrale i prepošt Stolnog kaptola vrhbosanskog preč. Ante Meštrović te napomenuo da će, u skladu s tradicijom, korizmene propovijedi uputiti profesori na KBF-u i na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Dodao je da će te propovijedi biti u skladu s Godinom Božje Riječi koju su, u povodu 1600 godina od smrti crkvenoga naučitelja sv. Jeronima (347.-420.), prevoditelja i tumača Svetoga Pisma, 30. rujna 2020. proglasili članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Liturgijsko pjevanje animirao je katedralni župni zbor uz orguljsku pratnju sestre milosrdnice M. Antonete Martić čiji je brat Valentin lijep otpjevao prigodni psalam. (Fotografije i dio teksta kta)

WordPress Photo Gallery Plugin