ZAHVALNICA

U večernjim satima (18 sati) posljednjeg dana 2020. godine, 31. prosinca u katedrali Srca Isusova, Svetu misu zahvalnicu za godinu na izmaku predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s apostolskim nuncijem u Bosni i Hercegovini mons. Luigijem Pezzutom i nadbiskupskom koadjutorom vrhbosanskim mons. Tomom Vukšićem, apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH te uz koncelebraciju osam svećenika. Osim župljana katedralne i drugih župa, na Svetoj misi sudjelovale su redovnice raznih družbi.

U prigodnoj propovijedi kardinal Puljić podsjetio je na tradiciju da posljednjeg dana jedne građanske godine slavi se misno otajstvo kao izraz zahvalnosti Bogu.

 „Uz dar života želimo Ti, Isuse, zahvaliti što si došao među nas, što si se rodio kao Bogočovjek i postao jedan od nas. Želimo Ti zahvaliti što si nas otkupio i učinio nas djecom Božjom te nam vratio dostojanstvo djece Božje. Također Ti želimo zahvaliti što s nama hodiš u ovozemaljskom životu; što si spreman praštati kad god Te zamolimo i kad god se pokajemo“, kazao je između ostaloga kardinal Puljić.