BOŽIĆ DNEVNA MISA

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, u zajedništvu s nadbiskupom koadjutorom vrhbosanskim i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomom Vukšićem, na svetkovinu Rođenja Gospodinova – Božić, 25. prosinca 2020. predvodio je svečano Euharistijsko slavlje u katedrali Srca Isusova u Sarajevu. Koncelebrirao je provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić i još sedmorica svećenika među kojima su bili prepošt Kaptola mons. Ante Meštrović, rektor Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa dr. sc. preč. Zdenko Spajić, i katedralni župnik i sarajevski dekan preč. Mato Majić.

Misno slavlje izravno su prenosili Radiotelevizija Bosne i Hercegovine i Radio Marija Bosne i Hercegovine, a popratili su i brojni drugi mediji.

Na Misnom slavlju sudjelovale su redovnice raznih družbi: Služavke Malog Isusa, Školske sestre franjevke Bosansko-hrvatske provincije, Milosrdnice sv. Vinka Paulskog, Kćeri Božje ljubavi, Klanjateljice Krvi Kristove i Školske sestre franjevke Hercegovačke provincije te bogoslovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i Nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa Redemptoris Mater. Unatoč ograničenjima u vrijeme pandemije koronavirusa vjernici su došli u lijepom broju proslaviti Božić te moliti za sebe i sve svoje, a posebno za one koji su bili spriječeni doći u posjet svom rodnom gradu i svojim najbližima

Tijekom Svete mise liturgijsko pjevanje animirao je Katedralni mješoviti zbor „Josip Stadler“ pod ravnanjem vlč. Marka Stanušića. (Foto Zvonko Aždajić)